co-schappen op Curacao... hoezo vakantie?
Door: Sophie
Blijf op de hoogte en volg Sophie
16 September 2006 | Nederland, Amsterdam
Op een of andere manier kon ik het niet duidelijk maken dat ik toch ook wel gewoon hard zou moeten werken, net als in Nederland. Maar goed, bij deze dan maar, het is nu vrijdag en ik ben kapot en als klap op de vuurpijl heb ik morgen dienst!! Daar gaat mn weekend, morgen van 9 tot 9 in het ziekenhuis. En gister ook al dienst.
Voor de rest gaat het prima. Ik ben al helemaal geaclimatiseerd. Ben al gewend aan het ritme van elke dag vroeg opstaan en naar het ziekenhuis, alhoewel... 's ochtend kom ik nog steeds moeilijk mn bed uit. Ik heb het hier prima naar mn zin, elke dag mooi weer en 's ochtends vroeg is het al licht, wat ontzettend fijn is als je al vroeg de deur uit moet.
Het enige nadeel van Curacao is de kakkerlak. Ik heb niet snel een hekel aan beesten, maar dit is toch wel zoiets smerigs.
Voor de mensen die het boek kennen van Annie MG Schmidt: Pluk van de Petteflet: (hoofdpersoon is Pluk en hij heeft een huisdier die in een luciferdoosje woont en je raadt het al, het is een kakkerlak)
Nu, bij deze en nooit meer vergeten: kakkerlakken zijn heel erg vies en het is heel begrijpelijk dat mevrouw Helderder die dus ook in het boek voorkomt een hekel heeft aan dat beest en dat zij hem probeert te vergiftigen met de spuitbus! Is dus niet zielig!!
Wat zo vies is aan een kakkerlak: het is een groot beest met een harde schild en onwijs lange voelsprieten en hij kan heel hard rennen, maar het allerergste van alles (wat ik eerst niet wist, omdat het niet in het boek van Pluk staat beschreven) Hij kan vliegen!!! Gatver, echt heel goor. Je moet toch er niet aan denken dat je zo'n beest in je slaap kan opeten (zulke verhalen gaan weleens te ronde over spinnen, waar ik nu wel vrede mee kan hebben).
Genoeg nu over het ongedierte van Curacao.
We gaan over tot de reptielen en dan wel de leguaan (schrijf ik dat goed?) De leguaan is een waarlijk afrodisiacum op Curacao
en ik heb vorige week leguaan gegeten. (ja ik ben nog steeds vegetarier, maar eet nu wel weer vis en bij deze ook dan maar voor een keer een stuk reptiel, tja... je moet alles in je leven een keer geprobeerd hebben vind ik dus ik dacht, reptiel, kan nog net). Je zou er kriebels van in je buik moeten krijgen en er 's avond heel hitsig van worden. Het kan aan mij liggen, maar ik heb er niet echt veel van gemerkt, of ik sta er niet voor open, of Groningen heeft me toch een klein beetje te nuchter voor dit soort onzin gemaakt. :) Al met al was het best lekker (lijkt op kip in hoeverre ik me kan herinneren hoe kip smaakt) alleen naar mijn mening teveel kleine botjes.
Super leuk als jullie allemaal reacties plaatsen.
oja en check de nieuwe achtergrond, wit was toch wel een beetje saai he ;)
16 September 2006 - 07:25
FJ:
Sophie wat een prachtige achtergrond,veel beter dan het was :), Jaja kakkerlakken weet ik alles van in de meeste dure hotels (nog steeds maar 12 euro per nacht) in Maleisie kwamen ze ook voor en je kan er weinig aan doen. Ga je ook nog duiken binnenkort? -
16 September 2006 - 16:45
Carina:
hahaha mooi verhaal over je kakkerlakken! wij hadden er in Kenia ook heel erg veel last van alleen waren ze daar kleiner als bij jouw!!!
ben nieuwsgierig naar de rest van je verhalen dus ik houd je site in de gaten!
xxx -
19 September 2006 - 20:40
Timmy:
Leguaan eten moet voor jou als vegetariër dus geen probleem zijn, die kleine botjes zijn vast graatjes ;)
Sterkte daar op je vakantie!
Hoe bevalt het vehicle? Groetjes -
20 September 2006 - 14:59
Nynke:
Hee sopcie!! Hoorde van carina over je waarbenik! Topp! Vrijdag (over 2 daagjes al aaah!) kom ik bijna langs je... euh nou ja.. over je heen! Ik mis Michiel nu al (hij is dan ook al een paar dagen weg) dus ik dacht: hoe trekt sophie het zo lang zonder haar kerel? En houd je het vol?
Nou top al je verhalen! Geweldig (vies) die kakkerlak! Als het lukt kom ik hier vanuit Peru eens langs en anders meld ik me weer in januari. Veel plezier en succes meid!
Liefs nynke -
20 September 2006 - 15:42
Marion`:
HE Sophos, leuk weer wat van je te horen, jammer dat het dan over van die smerige beesten gaat :)! Maar als dat het ergste is, dan red je je vast wel!
Hoe is het verder daar? Is het werk ondanks de lange dagen leuk en hoe zijn je collega's en huisgenoten???
Ben benieuwd!
Kus, Marion -
24 September 2006 - 16:04
Dimitri:
"Volgende keer zal ik wat sneller zijn met het plaatsen van een bericht en dan komt er een wat serieuzer verhaal dacht ik maar zo, over de co-schappen en misschien ook wel foto's.... nouja... dat komt nog."
Haha, wanneer dan :P
27 September 2006 - 07:44
Carina:
sophietje!
Hoest nu dan? Heb je al gereden daar en hoe is dat daar? verder leuke doktersverhalen en beetje leuke mensen? ben je ook al naar mambo beach geweest?
tell me all about your life!
xxx
ps. gister eerste wedstrijd gehad.... 2-2 !!! Ik mocht alleen zelf niet mee doen vanwege blessure -
28 September 2006 - 14:18
Paula:
HEEEEE Sophie!
Bevalt het leven op een eiland nog steeds? Hier begint langzaam maar zeker de deprimerende herfst te naderen maar daar heb jij dus geen last van... Heel veel succes in ieder geval met alles en ik neem regelmatig een kijkje nemen op je site!
X Paula
28 September 2006 - 18:48
P.van Asselt Kampen:
Hoi Sophie hier schrijft je vader om te kijken of er nog spannende verhalen of foto`s zijn. nee dus wij wachren in spanning. -
30 September 2006 - 07:51
Anke:
Hey Sophie, he he heb je gevonden! Zins deze week hebben we weer internet en ik dacht ga ff Sophie checken, hoe het met haar is! Hier gaat alles goed, ik rij nou elke dag lease wagens rond! Echt te relaxed... Ga dit jaar dus ff rustig aan doen! Hoop dat je gauw wat fotos op je site zet, want wil graag ff jaloers worden haha... Hou je op de hoogte met de gang van zaken hiero! Dikke Kus. -
07 Oktober 2006 - 13:38
Nienke:
Hee Sophie!
Heb je een mailtje gestuurd..
xxx -
02 November 2006 - 23:59
Fam Oving:
Hallo Sophie, wat leuk zo'n weblog...Ik hoorde van jouw moeder dat op de Antillen bent. Tja er moet wel gewerkt worden...Gelukkig heb je veel gezelschap (kakkerlakken)hihi...
Maak er een leuke tijd van en ik je avonturen af en toe mee.. Gr Henk ( en Greet) -
03 November 2006 - 00:01
Fam Oving: